Δελτία Τύπου
Δελτία Τύπου των παρουσιάσεων του ερευνητικού έργου του ΙΟΒΕ στο πλαίσιο Συνεντεύξεων Τύπου και άλλων εκδηλώσεων.
Δελτίο Τύπου | IOBE- CEPAL | Δελτίο για το Ιδιωτικό Χρέος στην Ελληνική Οικονομία (2ο τεύχος)
Δημοσιεύθηκε δελτίο Τύπου για το δεύτερο τεύχος του Τριμηνιαίου δελτίου για το ιδιωτικό χρέος στην Ελληνική οικονομία από το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με την υποστήριξη της CEPAL
Δελτίο Τύπου | IOBE- ΕΚΚΟΜΕΔ | Παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα
Το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το ΕΚΚΟΜΕΔ παρουσίασαν τη μελέτη : Παραγωγή Οπτικοακουστικών Έργων στην Ελλάδα: Τάσεις, Οικονομική Συμβολή και Προοπτικές Ανάπτυξης».
Δελτίο Τύπου | Έκθεση Κοινωνικών και Οικονομικών Τάσεων στις Ελληνικές Περιφέρειες (3ο τεύχος)
Το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) παρουσίασε σε εκδήλωση στην Πάτρα το 3ο τεύχος της περιοδικής Έκθεσης για τις κοινωνικές και οικονομικές τάσεις στις ελληνικές περιφέρειες.
Δελτίο Τύπου | IOBE | Οι πολλαπλές πτυχές της Ανισότητας στην Ελλάδα
Το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – ΙOBE παρουσίασε την μελέτη «Οι πολλαπλές πτυχές της Ανισότητας στην Ελλάδα».
Δελτίο Τύπου | Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο & IOBE | Μελέτη για το γερμανικό επιχειρείν στην ελληνική οικονομία
Το ισχυρό αποτύπωμα των ελληνογερμανικών εμπορικών σχέσεων επιβεβαίωσε η έκτη σε σειρά Έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – ΙΟΒΕ με τίτλο «Η συμβολή των διμερών οικονομικών σχέσεων με τη Γερμανία στην οικονομία της Ελλάδας».
Δελτίο Τύπου | IOBE – EURONEXT ATHENS
Νέα μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – ΙΟΒΕ με τίτλο «Αποταμιευτικοί Λογαριασμοί Νοικοκυριών για Επενδύσεις στην Κεφαλαιαγορά» παρουσιάστηκε σήμερα 14 Μαΐου 2026 σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η EURONEXT ATHENS και το ΙΟΒΕ.
Δελτίο Τύπου | ΙΟΒΕ -ΣΕΒ
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για την ανάδειξη της παραγωγικότητας ως κεντρικής εθνικής προτεραιότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την παρουσίαση της νέας μελέτης που εκπόνησε το ΙΟΒΕ για τον ΣΕΒ.
Δελτίο Τύπου | ΙΟΒΕ -World Bank
Το ΙΟΒΕ και η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) διοργάνωσαν στις 28 Απριλίου 2026, κοινή εκδήλωση για την παρουσίαση της έκθεσης Subnational Business Ready in Greece.
Ενημερωτικό Δελτίο | Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία | Τεύχος 1ο/2026
Τριμηνιαία Έκθεση ΙΟΒΕ για την Ελληνική Οικονομία | Τεύχος 1o/2026 | Συνέντευξη Τύπου | 16.04.2026
Δελτίο Τύπου | ΙΟΒΕ | Ο κλάδος της Ζυθοποιίας στην Ελλάδα
Τη σημαντική συμβολή του κλάδου της Ζυθοποιίας στην οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τα δημόσια έσοδα αποτυπώνει η μελέτη «Ο κλάδος της Ζυθοποιίας στην Ελλάδα: Τάσεις, συμβολή στην οικονομία και προκλήσεις» του ΙΟΒΕ. Η μελέτη εκπονήθηκε με τη στήριξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.











